St Edmund’s Terrace

10004_N454_medium_1.jpg

St Edmund’s Terrace - Squire and Partners

There are few city dwellings that can genuinely boast effortless, elegant living in the heart of a green space alongside views of such an iconic skyline. St Edmund’s Terrace in Primrose Hill is one of them.

 

10004_N303_medium.jpg

 Squire and Partners’ architecture and interiors teams worked together to create a luxury development that blends seamlessly with the area’s natural surroundings. Set across three low-rise blocks, inspired by John Nash’s Regent’s Park Villas, each sumptuous home has been designed so that residents can enjoy views over landscaped gardens whilst feeling enveloped by Primrose Hill and Regent’s Park.

 

10004_N351_medium.jpg

 Bathed in natural light that’s drawn through full-height, prominent bay windows, the generous living spaces within each individual accommodation are designed to flow seamlessly into other rooms, as well as to a private balcony, terrace or pocket garden.

 

10004_N267_medium_1.jpg

 A calm, smoked larch timber, accented with bronze trim, is used both to offset the lively featured stone within the apartments and line the lift lobbies on each floor. Timber lining continues through the seating niches and bookshelves of the library spaces in each building. These are connected to one another by glazed walkways that are bordered by mews of evergreen herb beds with water features.

 

10004_N350_medium 2.jpg

 St Edmund’s Terrace was the first Squire and Partners’ project to use the series 2 lever handle design that had been developed in collaboration with Franchi. The bespoke lever handles were manufactured in antique brass to complement the palette of materials used on the project. The adaptable components of this design enabled the handles for St Edmund’s Terrace to be customised right down to a bespoke 5-leaf primrose motif that signifies the specific location: Primrose Hill. A full suite of matching ironmongery and fittings was also created to ensure consistency of the design and finish across the whole project.

10004_N274_medium_1.jpg